logo

 
  

 
 
 

 

 

Verbeelding in steen “.

 

In mijn werk gebruik ik een aantal centrale thema’s die tijdloze dromen uitbeelden in verleden, heden en toekomst. De beelden lopen uiteen van kleine architectonische tot groot uitgevoerde vormen, ( niet wetenschappelijk of mathematisch ) geplaatst in een landschap, park of stiltegebied. De tijdloze uitstraling van mijn werk verwijst met archetypische symboliek  naar tekens waarmee ik mijn fascinatie uitbeeld met datgene wat achter de tastbare werkelijkheid verborgen  ligt. De beelden werken verstillend en onthullen daarmee gedachten van rust, geborgenheid en steun, ontwikkeling, oorsprong en overdenking.

 

1 2 3 4
 

Vanuit mijn visie ontstaat de vorm en het langzame proces van hakken geeft de gelegenheid om ingrepen en veranderingen uit te voeren. Al werkend probeer ik een sfeer van rust, balans en contemplatie te bereiken die past bij het beeld. De ervaring van oerkrachten in de beelden komt voort uit respect voor natuurlijke processen en het is de materie bij uitstek om tot eenvoud te komen. In de uitwerking kies ik uit verschillende steensoorten of combinaties daarvan. Karakteristieken als hardheid, kleur en textuur van de huid vertellen ieder een eigen verhaal : ze vormen tegenstellingen en vullen elkaar aan. De beitels laten een grafisch patroon achter in afwisseling met gepolijste vlakken, bronnen en bekkens worden versterkt door het element water. Het is een zoektocht naar evenwicht en spanning, door het weglaten probeer ik de essentie te vatten met als doel via mijn vormenwereld een gevoel van herkenning bij de toeschouwer op te roepen.

 

Opleiding / scholing :  Tuinarchitectuur, architectonische vormgeving. Periode van architectonische ontwerpen t.a.v  tuin, landschap en gebouw, waarbij vooral de organische architectuur een centrale plaats innam. Vanaf 1989 wijd ik me geheel aan het beeldhouwen. Werk in bezit van gemeenten, openbare instellingen, bedrijven en particulieren in binnen– en buitenland.

 


 
 
 

 


 
 
 
      Copyright 2011-2019 All rights reserved